Het natuursymposium voor de Nederlands-Duitse grensstreek

Sinds 2008 vindt jaarlijks de Meinweg Ecotop plaats. Helaas heeft Covid-19 vorig jaar de trend gebroken, maar in 2021 hebben we de draad weer op kunnen pakken. In 2021 heeft de  Meinweg Ecotop voor het eerst plaatsgevonden in Niederkrüchten-Duitsland. Dit naar aanleiding van een uitnodiging van Burgemeester Wassong van de gemeente Niederkrüchten. Als thema van de Meinweg Ecotop 2021 is gekozen voor: Heidebeheer, de invloed van brand en begrazing op het voorkomen van diersoorten op heideterreinen. Meer info...

De Meinweg Ecotop is een symposium waar Duitse en Nederlandse veldbiologen, zowel professionals als amateurs, elkaar treffen om de resultaten van hun onderzoeken te tonen aan een groter publiek. Met jaarlijks meer dan 100 deelnemers is de Meinweg Ecotop inmiddels een begrip geworden. Een evenement waar velen ieder jaar weer naar uitkijken.

 De Meinweg Ecotop 2022 staat gepland voor zaterdag 24 september 2022 


 

 

 

 

Zum Meinweg-ecotop.de

 

 

De Meinweg Ecotop wordt georganiseerd door het Biologisch Station Krickenbecker Seen, Nationaal Park de Meinweg, Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, Staatsbosbeheer Regio Zuid en Stichting Koekeloere.

 


 

 

 

 

Meinweg Ecotop

Natuur in de grensstreek